Máme stálou nabídkou více jak 30 kuchyňských linek skladem v Jindřichově Hradci.
Všechny linky zavezeme vlastní dopravou až k Vám domů a na spotřebiče Vám dáme záruku 3 měsíců!
Přidáno 17. 01. 2020
Úklid kuchyně po Vánocích bývá spojován s celodenní dřinou. Většinou chceme vyčistit kuchyni od stropu přes okna, všechny kuchyňské spotřebiče až k podlaze. Úklid po Vánocích nemusí být žádnou katastrofou. I když se to zdá být nekonečné, poradíme vám s úklidem od podlahy až k vyčištění připálené trouby, kde jste napekli všechno vánoční cukroví.
Na podlahu je ideální použít vysavač nebo nejdříve podlahu zamést koštětem. Hrubé nečistoty budou pryč. Následně je vhodnou volbou jarová voda s mopem. Mezi stále oblíbenější pomocníky v domácnosti se řadí vysavače, které umí i vytírat. Tip pro Vás.
Velmi oblíbeným pomocníkem na mytí oken se staly stěrky, protože v sadě se stěrkou je i set na navlhčení oken. Takže v jednom kroku okna omyjete a v druhém stáhnete a vysajete nečistoty a vodu. Jde o velmi praktického pomocníka.
Způsoby, jak lze vyčistit připálenou troubu, nejsou zrovna jednoduché. Mnohdy se to neobejde bez nepříjemného drhnutí. Jenže ono to takto být nemusí, stačí, když k čištění znáte ty správné triky. A pokud ne, nevadí, my vám je rádi prozradíme. Při rozhodování, jak vyčistit připálenou troubu, máte vlastně dvě možnosti, buď na její čištění použijete chemii anebo vyzkoušíte nějaké osvědčené "babské" rady.
Jednou z možností je i to, že přímo při výběru trouby investujete do spotřebiče, který má samočistící schopnosti. Takové trouby mají speciální smaltovaný povrch, na němž by se neměly nečistoty tolik zachytávat. K čištění mají rovněž i speciální programy, jeden z nich se nazývá pyrolýza, říká se jí ale také např. aquaclean. Postačí vám ke konci vaření a pečení zmáčknout tlačítko a teplota uvnitř trouby vystoupá až k pěti stům stupňům a všechny nečistoty se v troubě rozpadnou na prach. Vy pak ten prach z trouby jednoduše vymetete. Druhou možností je pak trouba s katalýzou, jejíž speciální materiál s otevřenými póry absorbují nečistoty, které při 200 °C oxidují, promění se na vodní páru. Ale i většina trub prostě potřebuje jednou za čas důkladně vyčistit.
Manuál trouby obvykle doporučuje, abyste na její čištění použili horkou vodu smíchanou s octem, přičemž byste na vymývání trouby neměli použít žádnou drátěnku, kartáč nebo něco ostrého. Trouba během čištění musí být nahřátá na 150 °C. Po nanesení přípravku je nutné ho nechat alespoň jednu hodinu působit a pak jej vymýt mokrým hadrem nebo houbičkou.
Čerstvé připáleniny vyčistíte nejlépe s pomocí čerstvě vymačkané šťávy z citronu. K čištění potřebujete malé množství horké vody, kterou dáte do zapékací mísy a čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho citronu. Mísu vložte do předehřáté trouby na 160 °C a nechte ji tam 15 minut. Po čtvrt hodině troubu vypněte a nechte vychladnout. V žádném případě však neotvírejte její dveře. Pára v troubě mastnotu rozpustí a připálené jídlo uvolní. Troubu nakonec vytřete houbičkou nebo hadříkem.
Pasta z jedlé sody
Pastu vyrobíte smícháním jedlé sody a čerstvé citronové šťávy. Tu pak naneste hadříkem nebo kartáčkem na zuby na celý povrch trouby. Dejte si pozor na topná tělesa.
Čištění čpavkem
Sklo vyčistíte kypřícím práškem
Mřížku v troubě vyčistíte nejlépe s pomocí mýdlové vody a jedlé sody
Doufáme, že díky těmto radám se vaše kuchyně bude blýskat tak, jako před vánočními svátky.
© Copyright 2020 Pouzitekuchyne.cz
Bez písemného svolení Pouzitekuchyne.cz je publikování
nebo šíření obsahu tohoto webu přísně zakázáno.